بسم‌الله الرحمن الرحیم

دین

واژه دین معانی لغوی متعددی دارد که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها آیین و کیش، راه و روش، جزا و مکافات است. در قرآن کریم نیز واژه "دین" «به معانی مختلفی به‌کاررفته  است، ازجمله به معنای» جزا «در برخی آیات، مانند : مالک یوم‌الدین و به معنای» آیین و مقررات «، در آیاتی مانند : لکم دین کم ولی دین. بنا بر معنای اخیر، واژه» دین «مجموعه‌ای شامل مقررات و دستورالعمل‌های خاص است. 

امام معمولاً این واژه تنها برای مجموعه مقرراتی به کار می‌رود که ناظر به ابعاد سرنوشت‌ساز زندگی انسان‌اند و نوعی قداست دارند، وبدین جهت، به قوانین راهنمایی و رانندگی که تنها بخشی محدود و فرعی از زندگی را دربرمی گیرند،» دین نمی‌گویند.بنابراین دین در بردارندِ مفرداتی است که با پیروی از آن‌ها ، می‌توان به هدف کلی زندگی یعنی سعادت و خوشبختی، دست‌یافت.اما ازآن‌رو که چنین مفرداتی بر مبنای اعتقاداتی استوار است، مجموعه‌ای دو، یعنی اعتقادات اساسی، و مقرراتی که باهدف دستیابی به سعادت ارائه می‌شوند، در اصطلاح"دین"نامیده می‌شود.

دین مجموعه‌ای از عقاید و مقررات خاص است که با پذیرش آن عقاید، و پیروی از آن مقررات، انسان به سعادت حقیقی می‌رسد.[1]



[1] برگرفته از کتاب معرفت شناسی(سلسله دروس مبانی اندیشه اسلامی1)مولف:مجتبی مصباح و عبد الله محمدی-ناشر: انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)

ارسال کننده : کارگر

موضوع مطلب: دین / 

 


دین ,زندگی ,  ,واژه ,مقررات ,سعادت ,پیروی از ,که با ,به سعادت ,آیین و ,به معنای»منبع

حضرت محمد(صل الله علیه و آله) در تورات

فهرست موضوعی قران مجید

وجود و ماهیت

وحدت مفهوم وجود2

سیره پیامبر گرامی اسلام (ص)

سیره پیامبر گرامی اسلام(ص) در ایجاد وحدت

تعریف دین20

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

هر چی که بخوای فروشگاه اینترنتی دانلود مسابقات کشتی کج | دانلود مسابقات هفتگی راو تخفیفان پرده باز اجناس فوق العاده اجناس فوق العاده مشاوره تحصیلی خواص میوه ها و گیاهان خدمات مجالس